Ελληνικό Βιογραφικό

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Read also: English CV

 

1. Προσωπικά Στοιχεία

Επώνυμο:                         Γκισάκης

Όνομα:                              Ιωάννης

Όνομα πατρός:                Γεώργιος

Όνομα μητρός:                Παναγιώτα

Τόπος γέννησης:             Λάρισα

Ημερομηνία γέννησης: 12 Ιουλίου 1976

Ιδιότητα:                          Οδοντίατρος – Χειρουργός Στόματος

Διεύθυνση ιατρείου:      Μανωλάκη 6Α, ΤΚ 41222 - Λάρισα

Τηλέφωνο:                       2410 532770 & 6932507611

E-mail                               Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

2. Εκπαίδευση

1994 Απολυτήριο Λυκείου από το 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, με γενικό βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» (19 και 4/11).

1996 Εισαγωγή στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

2001 Πτυχίο Οδοντιάτρου από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» (7,13).

2005 Ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Ειδίκευση Παθοβιολογία Στόματος – Στοματική Χειρουργική, με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ»

2008 Ολοκλήρωση Διδακτορικής διατριβής στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο της Χειρουργικής Ανατομικής Τραχήλου με θέμα: «Συμβολή στην ανατομική και απεικονιστική μελέτη της φλεβικής αποχέτευσης του θυρεοειδούς αδένα», με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ»

2011 Ολοκλήρωση Διδακτορικής διατριβής στην Κλινική Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο τα Οστεοενσωματούμενα οδοντικά εμφυτεύματα και την Οστική ανάπλαση των γνάθων με θέμα: «Κατευθυνόμενη οστική ανάπλαση σε μετεξακτικά φατνία: ιστολογική και ιστομορφομετρική μελάτη σε ανθρώπους», με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ»

 

3. Εργασιακή Εμπειρία

α) Ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Λάρισα (2006 - σήμερα)

β) Στρατιωτική θητεία, Οδοντιατρείο ΣΤ.ΕΠ. 88ου Τάγματος Υγειονομικού, Λήμνος (12/1/2006 έως 15/6/2006)

γ) Συνεργάτης, Κέντρο Οδοντικών Εμφυτευμάτων Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Αθήνα (2003 - σήμερα)

 

4. Βραβεία - Έπαινοι

α) Βραβείο Καλύτερης Κλινικής Μελέτης για την εργασία με τίτλο: "Guidedboneregenerationforresidualridgeaugmentation: clinical, histologicandhistomorphometricstudyin 46 patients" (Κατευθυνόμενη οστική ανάπλαση υπολλειματικής ακρολοφίας: κλινική, ιστολογική και ιστομορφομετρική μελέτη σε 46 ασθενείς), η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Συμποσίου Οστεολογίας (InternationalOsteologySymposium) που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό, 10-12 Μαΐου 2007.

β) Βραβείο «Ν. Γεωργιάδης» της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων για τη μελέτη με θέμα «Οι Φλέβες του Θυρεοειδή Αδένα», η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, Αθήνα 14-16 Ιανουαρίου 2000.

γ) Έπαινος για τη μελέτη «Μασχαλιαία αρτηρία και χειρουργική του μαστού», η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαστολογίας, Αθήνα 16-19 Μαρτίου 2001.

δ) Βραβείο καλύτερης εργασίας με θέμα την Ιστορία της Ιατρικής για τις μελέτες: «Ιστορική αναδρομή στη μελέτη του παγκρέατος και του σακχαρώδους διαβήτη» και «Η ανθρώπινη ανατομική κατά τη βυζαντινή εποχή», οι οποίες παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του 8ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, Ιωάννινα 19-21 Απριλίου 2002.

ε) Έπαινος για την εργασία «Μελέτη της Άνω Θυρεοειδούς Αρτηρίας», η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Αθήνα 29,30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2002.

στ) Έπαινος για τη μελέτη με θέμα «Παραλλαγές του Αρτηριακού Δικτύου του Άνω Άκρου» που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Συνεδρίου Τραύμα – Τροχαία Ατυχήματα, Αθήνα 13-15 Φεβρουαρίου 2004.

ζ) Έπαινος βραβείου «Μ. Σταυράκης» για την εργασία με θέμα «Αρτηρίες της Κνήμης», που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Λουτράκι 27-29 Οκτωβρίου 2005.

η) Βραβείο για την εργασία «Ανατομική μελέτη των νεφρικών αρτηριών στον ελληνικό πληθυσμό», που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 18ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου, Ρόδος 27 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2006.

θ) Βραβείο για την εργασία «Ανατομική μελέτη του εξωηπατικού χοληφόρου συστήματος. Παραλλαγές του κυστικού, κοινού ηπατικού και χοληδόχου πόρου», που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής & Διεθνούς Χειρουργικού Φόρουμ 2006, Αθήνα 22-26 Νοεμβρίου 2006.

ι) Έπαινος για την εργασία «Ανατομική μελέτη της έκφυσης των κλάδων του προσωπικού νεύρου», που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής & Διεθνούς Χειρουργικού Φόρουμ 2006, Αθήνα 22-26 Νοεμβρίου 2006.

 

5. Επιστημονική Μονογραφία

Βύρων Χ. Δρούκας, Ιωάννης Γ. Γκισάκης

«Η ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ»

Επιστημονικές Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε., Αθήνα 2001.

 

6. Εισηγήσεις

α) «Προπτυχιακή Εκπαίδευση και Επαγγελματική Κατάρτιση »

Στα πλαίσια της 2ης Διαπανεπιστημιακής Συνόδου Οδοντιατρικών Σχολών Αθήνας – Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 & 9 Ιουνίου 2001.

β) «Σύγχρονες απόψεις για την Οστεοενσωμάτωση» και «Κατευθυνόμενη Οστική Ανάπλαση: Υλικά και Μέθοδοι»

Στα πλαίσια της Επιστημονικής Οδοντιατρικής Ημερίδας Οδοντικών Εμφυτευμάτων των Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας και Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», Βραχάτι Κορινθίας 4 Δεκεμβρίου 2004.

γ) «Εμφυτεύματα MIS»

Στα πλαίσια της 1ης Εαρινής Πειραϊκής Συνόδου με θέμα: "Τα εμφυτεύματα στη σύγχρονη Οδοντιατρική", Πειραιάς 5-7 Μαίου 2006.

δ) «Οστικά μοσχεύματα στην ανάπλαση των γνάθων για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων»

Στα πλαίσια του 28ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη 23-26 Οκτωβρίου 2008.

ε) Λαμία 2009, στ) Καβάλα 2009, ζ) Λάρισα 2010 (2), η) Μεξικό 2011

 

7. Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών και Επιτροπών

α) European Association of Osseointegration (EAO)

β) International Congress of Oral Implantology (ICOI)

γ) Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών

δ) Πανελλήνια Εταιρεία Ιστορίας της Ιατρικής

ε) Εταιρεία Ελληνικής Οδοντιατρικής

στ) Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος

ζ) Διετέλεσα μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Σύνταξης του περιοδικού «Επιστημονικά Αρχεία Φοιτητών Οδοντιατρικής Ελλάδος» κατά την διετία 2003-2004.

 

8. Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά

Έχω συμμετάσχει σε 20 μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (συμμετέχω και σε επιπλέον 5 επιστημονικές μελέτες που έχουν υποβληθεί προς δημοσίευση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά).

 

9. Ανακοινώσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια

    9.1 Πανελλήνια & Διεθνή Οδοντιατρικά

Έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 μελέτες που ανακοινώθηκαν σε διεθνή οδοντιατρικά συνέδρια και σε περισσότερες από 50 μελέτες που ανακοινώθηκαν σε πανελλήνια οδοντιατρικά συνέδρια, στις περισσότερες εξ' αυτών ως ομιλητής. Τα θέματα ήταν σχετικά με την χειρουργική στόματος, την οδοντιατρική εμφυτευματολογία και την παθολογία της κροταφογναθικής διάρθρωσης.

 

    9.2 Πανελλήνια & Διεθνή Ιατρικά

Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τον Επίκ. Καθηγητή κ. Δημήτρη Λάππα στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τα τελευταία 12 χρόνια, έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 μελέτες που ανακοινώθηκαν σε Διεθνή και Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια. Τα θέματα ήταν σχετικά με τις αγγειακές παραλλαγές του ανθρωπίνου σώματος.