Αποκατάσταση ενός δοντιού

Αν χρειάζεστε την αντικατάσταση ενός δοντιού, το εμφύτευμα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, σε σύγκριση με την κλασσική προσθετική γέφυρα. Για την γέφυρα ο οδοντίατρος πρέπει να τροχίσει δύο παρακείμενα δόντια - συνήθως τέλεια και υγιή – για να την υποστηρίξει. Αυτό προκαλεί αμετάκλητη ζημία στα δόντια στηρίγματα και ευνοεί την συσσώρευση βακτηριδίων, προκαλώντας ουλίτιδα, απορρόφηση του κόκαλου γύρω από τα δόντια, και υποχώρηση των ούλων. Όλο αυτό οδηγεί σε μια μη ελκυστική εμφάνιση και, τελικά, στην απώλεια των παρακείμενων δοντιών. Το οδοντικό εμφύτευμα αποκαθιστά μόνο το δόντι που λείπει, χωρίς να επηρεάζει τα παρακείμενα δόντια, που παραμένουν υγιή.

               
        
 

Αποκατάσταση δύο ή περισσοτέρων δοντιών

Περισσότερα εμφυτεύματα μπορούν να υποστηρίξουν ακίνητη προσθετική αποκατάσταση για την έλλειψη δύο ή περισσοτέρων, ή ακόμη και όλων των δοντιών της γνάθου. Βοηθάνε στην αποφυγή της οστικής απορρόφησης (απώλεια οστού) και κατά συνέπεια στην διατήρηση του φυσικού περιγράμματος του προσώπου.

           

 

Στήριξη ολικής οδοντοστοιχίας με σφαιροειδείς συνδέσμους

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την στήριξη των ολικών οδοντοστοιχιών. Οι ανεπαρκώς συγκρατούμενες οδοντοστοιχίες επηρεάζουν την μάσηση, την ομιλία και την εμφάνιση. Τα εμφυτεύματα σας απαλλάσσουν από τις ενοχλητικές στιγμές. Η οδοντοστοιχία συγκρατείται αποτελεσματικά στα εμφυτεύματα χωρίς ανάγκη για κόλλα, παρέχοντας άνεση και αισθητική.

           

 

Στήριξη ολικής οδοντοστοιχίας με μεταλλική δοκό

Μια άλλη εναλλακτική για την στήριξη των ολικών οδοντοστοιχιών. Η σύνδεση γίνεται με μεταλλική δοκό που παρέχει εξαιρετική σταθερότητα και επιτρέπει, επίσης, την στοματική υγιεινή.